„A coach azt mondja ki, amit nem akarsz hallani, azt látja, amit
nem akarsz látni, hogy az legyél, akiről mindig is sejtetted,
hogy lehetnél.” (Tom Landry amerikai futballedző)

A coaching NEM (mindig) FÁJDALOMMENTES. Akkor sem, ha az ember hasizom gyakorlatokat végez edzője felügyeletével, és akkor sem, ha az edzője (coach-a) abban segíti, hogy vezetőként újragondolja és fejlessze magát, valamint vállalkozását. Sajnos minden komoly fejlődés alapfeltétele A KOMFORT ZÓNÁBÓL történő KILÉPÉS, ezt „nem lehet megúszni”.

Mi az FSZT-nél hiszünk abban, hogy minden változtatás, minden fejlődés könnyebb és hatékonyabb, ha KÜLSŐ SEGÍTSÉGÜNK (jelen esetben coach-unk) van. Hiszen külső megfigyelő-segítő nélkül hajlamosabbak vagyunk lecsalni a nehezebb gyakorlatok felét, még akkor is, ha tudjuk, a problémás területek fejlesztésére csak azok alkalmasak, csak azok SEGÍTSÉGÉVEL HOZHATJUK KI A LEGTÖBBET ÖNMAGUNKBÓL…

Abban is hiszünk, hogy a vezetőn keresztül ismerszik meg EGY CÉG. Egy vállalkozás a legtöbbször a VEZETŐJE által fontosnak tartott értékeknek, elveknek, az általa megvalósítani kívánt ötleteknek, az ő tudásának, és gyakran az általa elkövetett hibáknak vagy hiányosságainak a LEKÉPEZŐDÉSE. Ezért ha egy vezető fejlődik, vele fejlődik a munkaszervezet.

Meglátásunk szerint tehát egy szervezetben a vezető képviseli a legmagasabb értéket. Az ő jólléte a sikeres cégműködés alappillére. A vezető kiemelése részünkről nem jelenti a munkatársak szerepének lebecsülését. Arra gondolunk itt, hogy minél inkább sikeres, önazonos és fejlett a vezető, annál inkább hozzáidomulnak a munkatársak is, aki pedig nem tud vagy akar lépést tartani, többnyire magától lemorzsolódik. A COACHING ilyen módon egy tisztító, EGYSZERŰSÍTŐ FOLYAMAT is.

Ritkán kerül definiálásra, de tény, hogy A COACH is egy VEZETŐ. És mint vezetőre, rá is igazak a fenti megállapítások. Ezért csak olyan, komoly szakmai múlttal és tapasztalattal rendelkező kollégákkal dolgozunk, akik méltóak arra, hogy az őket megbízó vezetők hiteles vezetői lehessenek.

Úgy gondoljuk, hogy a jövő a coaching személetű vezetésé. Azaz ahogyan a coach-oknak vezetőknek kell lenniük, úgy A VEZETŐknek pedig COACH-oknak. Csak ezzel érhető el, hogy a munkatársak a maximumot hozzák ki magukból és elkötelezettek legyenek a céget és annak céljait illetően. Mi az FSZT-nél azon dolgozunk, hogy az általunk fejlesztett vezetők képesek legyenek megfelelni ennek a kihívásnak.